Un spațiu numai al tău

Postat la 4 martie 2014 - in Despre voi, Scrise de Erismatici | Tu ce crezi?


Am rugat-o pe Mihaela Feodorof să ne împărtășească câteva gânduri despre experiența ei la Erisma. Am primit de la ea un mănunchi de cuvinte minunat combinate în semnificații și emoții prilejuite de amintirea peripețiilor erismatice. Ne face mare plăcere să împărtășim cu voi emoția cuvintelor Mihaelei.

În lumea corporatistă, unde îmi petrecusem deja mulţi ani, reuşitele şi recunoaşterea se măsurau în cifre. Pasul către spaţiul erismatic a fost o punte care a tradus numerele în litere, iar de aici totul a prins sens.

Îmi amintesc însă, de când eram mică, tare mică, că lumea mea era alcătuită din eroii cărţilor care-mi cădeau în mână. Urechiuşa zburlită, Cuore, Lizuca, d’Artagnan şi mulţi alții îmi erau tovarăşi de călătorii imaginare, pe care le făceam cu viteza cu care reuşeam să leg literele în cuvinte şi apoi să le împletesc în propoziţii şi fraze. Toboganul pe care îmi dădeam drumul cu viteză către lumea cărţilor şi a creativităţii era unul din ce în ce mai înalt pe măsură ce creşteam.

De unde şi până unde, atunci? Cum ai ajuns să te refugiezi într-o multinaţională? Poveştile preferate, reale sau de ficţiune, erau cu şi despre Oameni. Pentru ei cursul vieţii mele avea să fie diferit, o bună perioadă de timp, de ceea ce îmi propusesem atunci când am pornit în aventura numită şi viaţă. Pentru aceşti oameni, cât se poate de reali, câteva mii, am poposit într-o cetate care avea reguli, a se citi proceduri, cu ajutorul cărora am construit mii de poveşti (cariere) profesionale şi alte câteva jocuri de societate (cum ar fi programele de “talente”).

Într-o zi, oglinda din baie părea neglijent ştearsă. Am dat să o lustruiesc, dar tot nu era clară imaginea care se oglindea în ea. Mi-am zis că e doar una din diminețile în care oboseala îşi spune cuvântul şi am plecat pe drumul zilnic. Peste câteva săptămâni, aceeaşi tipă blazată şi robotizată îmi zâmbi mecanic cu noaptea în cap. Ups, asta nu-i de bine, mi-am zis în sinea mea. Aşa că am terminat cât am putut de repede ritualul zilnic, încercând să-i evit privirea.

Ca sa scap de ea, mi-am făcut repede un plan; ce scuze aş avea să nu mă mai văd cu ea. Sigur, agendele pline de întâlniri şi deciziile pompieristice care îmi animau activitatea mă ţineau ocupată în următoarele luni. Cerinţele de toate felurile care curgeau pe email, telefoane şi la ușa biroului erau evidente şi astfel puteam să o evit pe doamna aceea ştearsă care se băga în seamă cu mine.

Cum să o conving totuşi că nu e pe placul meu, că suntem diferite? De ce tocmai mie să-mi caute compania? Te pomeneşti că ei i se pare că ne asemănăm? Ferească sfântul!

Dar cum sunt eu? Căutările răspunsului m-au dus către povestea scurtă, misterioasă chiar, a unei cunoştinte care părea că explodează de entuziasm, bucurie. Tot soarele din lume, era clar, răsărise pe strada ei. Aşa că mi-am luat ca temă să găsesc formula magică care putea să-mi definească, peste ani, cine devenise copila îndrăgostită de oameni şi poveştile lor.

Am păşit curioasă în spaţiul erismatic şi, ca într-un basm, încercările veneau una după alta să mă surprindă. Am început cu scrisul, o îndeletnicire care mult timp a avut sens numai în scopul definirii strategiilor, obiectivelor şi realizărilor profesionale. Când să te întorci la tine, pare că niciun cuvânt din vocabular nu mai are sensul pe care-l cauţi. Şi cum altfel să-ţi scrii povestea decât ajungând în faţa celor care te invită să iei din nou tocul şi călimara şi să “te” scrii. Unde mai pui că musai era să o faci în limba ta, cea în care ai învăţat mai întâi de toate să-ţi plângi necazul şi să te bucuri. Povestea erismatică şi a peripeţiilor prin care treci până când ieşi la suprafaţă în toată splendoarea ta este una foarte personală şi sunt convinsă că fiecare dintre noi, absolvenţii, o demonstrăm după cele trei luni de căutări. O carte care se scrie mereu de opt ani încoace şi în care fiecare capitol este autentic, împlinitor şi luminat de scânteia creativităţii.

Mihaela Feodorof
Managing Partner
Yourway Life&Career Counseling

VN:F [1.8.8_1072]
Rating: 4.0/5 (4 Voturi)
Un spațiu numai al tău4.054
Dă mai departe:
  • Facebook
  • LinkedIn

Comentarii

Tu ce crezi?