Erisma 17, final de program, început de prietenie

Postat la 19 iunie 2014 - in Ce mai facem, ce mai zicem, Despre voi | Tu ce crezi?


Seria 17 a programului Erisma – Leadership Creativ a ajuns la final! Au fost 11 săptămâni intense de cursuri, exerciții, joacă înțeleaptă și discursuri vii, întrupate în semnificații bogate; 11 întâlniri esențiale, care ne-au (re)format, ne-au reîntâlnit cu noi înșine și ne-au revelat unicitatea și valoarea pe care o putem oferi celorlați.

Dincolo de adevărurile personale descoperite sau redescoperite în aceste 3 luni, fiecare dintre noi a primit darul unor prietenii noi și autentice și adevărul apartenenței la insolita familie erismatică.

La asta mă gândeam în dimineața ceremoniei de absolvire, în drum spre Teatrul Elisabeta, unde urma să-i primim la ultima întâlnire săptămânală pe proaspeții absolvenți. N-am fost niciodată stălucită la algebră, dar mereu m-a pasionat poezia cifrelor, așa că, în timp ce îi așteptam să apară și netezeam ultimele detalii organizatorice, mă întrebam cum și dacă putem contabiliza prietenia și emoția pe care le-am câștigat în ultimele 3 luni. 13 cursanți x 12 relații de prietenie pentru fiecare = 156 de relații de prietenie în Erisma 17? Dacă adaugăm noua prietenie dintre erismatici și noi, organizatorii, plus profesorii din program, ajungem la peste 200 de prietenii, nu? O idee năstrușnică, dar interesantă, care ascunde într-o număr rotund o întreagă bogăție de trăiri și de legături nou formate.

Teatrul Elisabeta ne-a primit cu fast. Scena luminată ca la o mare premieră, sala imensă, cu scaune învelite în catifea purpurie, ornamentele din marmură albă de sub balcon, aerul de sărbătoare, care se rostogolea printre rânduri, toate ne-au făcut să simțim ca locul s-a primenit, pentru a se acorda cu noi și a ne onora starea. Am pășit cu emoție către scenă și am început ceremonia de absolvire.

Rând pe rând, erismaticii din seria 17 au urcat pe scenă și ne-au făcut încă un dar. Un ultim discurs, un șuvoi de vorbe meșteșugite, legate într-un mănunchi de emoții calde. Ne-au spus ce au simțit și ce au înțeles despre lumea dinăuntrul și dinafara lor în timpul petrecut printre noi. Ne-au vorbit despre limitele pe care și le-au descoperit, ne-au mărturisit cum s-au luptat cu ele și cât de greu sau de ușor le-au biruit, ne-au fost recunoscători pentru întrebările pe care li le-am prilejuit și ne-au mulțumit pentru cum ne-am îmbogățit reciproc. Am aflat, printre râsete, cum ne vedem unii pe alții în această nouă prietenie, cum ne-am personifica în regnul animal și ce loc am ocupa fiecare la masa unei familii de nebuni frumoși.

Alături de noi au fost Ioana Pârvulescu și Liviu Papadima, profesori în Erisma, precum și absolvenți din seriile anterioare. Fiecare a dăruit noilor erismatici o fărâmă de înțelepciune de viață pusă în câteva vorbe, un sfat, o poveste.

Am onorat finalul ceremoniei cu o urare rostită din spatele paharelor de șampanie și promisiunea de a rămâne împreună. De acum Erisma 17 face parte din comunitatea erismatică și toate năzdrăvăniile pe care le vom pune la cale împreună!
Iar prima dintre ele a fost chiar petrecerea de absolvire de a doua zi. Ne-am întâlnit seara, în haine sclipitoare, conform temei de „Aur și Argint” a petrecerii, și am sărbătorit până înspre dimineață intrarea în comunitate a noilor absolvenți.

Cât despre noi, cei de la Erudio… deja le ducem dorul. Ne lipsește cursul săptămânal, zâmbetele participanților atunci când descoperă ceva și emoțiile lor atunci când trebuie să facă ce n-au mai făcut. Atât de tare, că de abia așteptăm să o luăm de la capăt cu o nouă serie, la toamnă!

Nu știm deocamdată cine vor fi participanții din Erisma 18, dar suntem chiar acum în perioada înscrierilor, așa că îi putem cunoaște în orice moment. Poate chiar tu, citind povestea noastră, te-ai hotărât că vrei să faci parte din ea. Te așteptăm cu drag, să-ți dăruim o experiență memorabilă!

Amalia Cioabă
Manager de program
ERUDIO

VN:F [1.8.8_1072]
Rating: 5.0/5 (1 Vot)
Erisma 17, final de program, început de prietenie5.051
Dă mai departe:
  • Facebook
  • LinkedIn

Comentarii

Tu ce crezi?